Contact | Projecten | Showroom

Uw leverancier in hekwerken en dakterrassen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over dakterras, balkonhekken, inrichting, levertijd, glashekken, balkonkasten, striphekken, lamelhekken, spijlhekken, projecten en meer,  vindt u hier. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons weten.

Is er een vergunning nodig voor het plaatsen van terrasschermen?

Meestal wel, voor het plaatsen van schermen in de openbare ruimte dient er door de betreffende gemeente een vergunning afgegeven te zijn.


Back to Index

Is advies van uw adviseur op locatie mogelijk?

Ja, vrijblijvend komen onze adviseurs op locatie kijken, inmeten en adviseren.


Back to Index

Ik wil graag een deur in de terrasschermen plaatsen. Kan dat?

Ja, voor elk type terrasscherm is een bijpassende deur leverbaar inclusief hang- en sluitwerk.


Back to Index

Zijn andere maatvoeringen in hoogte of lengte ook verkrijgbaar?

Ja, maatwerk voor uw situatie is mogelijk.


Back to Index

Is geïmpregneerd tuinhout schadelijk voor onze gezondheid?

Al het tuinhout wat wij verkopen draagt het KOMO-keur. Dit keurmerk garandeert dan het gebruikte verduurzamingsmiddel, dat door regen en grondwater uit het hout kan lekker, niet schadelijk is voor mens en dier.


Back to Index

Doen jullie ook hekwerk montage?

Van alle hekwerk soorten is het bij een balustrade het belangrijkst dat de montage gedaan wordt door een hekwerk specialist. Het is van belang dat het hekwerk goed en stevig geplaatst wordt. U wilt immers niet dat als u tegen uw balkonhek leunt, u met balustrade en al naar beneden valt. Het is daarom niet aan te raden een balustrade zelf te plaatsen. Door een hekwerk specialist in te schakelen, kunt u erop vertrouwen dat het balkonhek goed gemonteerd wordt.


Back to Index

Wat is een Frans balkon?

Haal de charme van Parijs in uw woning. Door het plaatsen van een Frans balkon kunt u een multifunctionele binnen-buitenruimte creëren. De grote deur zorgt voor veel licht en het Frans balkon zorgt ervoor dat de deur ook daadwerkelijk wagenwijd open kan slaan. Het Frans balkon kan zowel in klassieke als moderne stijl worden uitgevoerd.


Back to Index

Wat is een balustrade?

Een balustrade, is een hek om uw balkon, dakterras, overloop of trap. Deze hekwerken zijn stevig en bieden u bescherming. Balustrades worden van verschillende materialen gemaakt zoals: hout, roestvrijstaal of aluminium. Naast de materialen zijn balustrades er ook in verschillende stijlen. De hekwerken kunnen heel strak worden vormgegeven, maar ook juist heel klassiek.


Back to Index

Ik heb een speciale wens, kunnen jullie helpen?

Ja. Heeft uw een speciale situatie of wens dan kunt u ons vragen naar de mogelijkheden.


Back to Index

Zijn jullie ook na 5 uur bereikbaar?

Ja. Per mail en telefoon zijn wij ook buiten kantoortijden bereikbaar. U kunt altijd de voicemail inspreken, dan bellen wij zo spoedig mogelijk terug.


Back to Index

Wat is coating?

Coating is de gekleurde deklaag op een hekwerk. Het beschermt uw hek tegen corrosie. Het is afhankelijk van de locatie of men enkelaags of dubbellaags coating gebruikt. In gebieden in buurt van zee wordt vaak dubbellaags gebruikt.


Back to Index

Wat is de levertijd van een hekwerk?

Wij hanteren standaard 4-6 weken. Dit is afhankelijk van de planning van de coaterij vandaar de tijdsmarge. Voor montage overleggen wij altijd met de klant en zijn we zo flexibel mogelijk.


Back to Index

Mag er een dakterras op mijn dak?

Ik wil graag meubels op maat voor op mijn dakterras. Kunnen jullie helpen?

Ook op dit gebied denken wij graag met u mee. Afgestemd op uw wensen kunnen wij (lounge) banken, tafels, plantenbakken en zelfs complete buitenkeukens voor u realiseren.


Back to Index

Krijg ik veel overlast van zo’n grote verbouwing?

Doordat wij met de juiste apparatuur efficiënt en snel werken is uw dak snel weer dicht en werken wij buiten zodat u ons alleen ‘s ochtends en ‘s middags een keer in uw trappenhuis aan zult treffen. Er hoeven dus geen lange planken door uw trappenhuis.


Back to Index

Moeten de balken van mijn dak worden verstevigd en moet mijn plafond er dan uit?

Nee. Doordat wij een zwevende balkenconstructie aanbrengen van draagmuur naar draagmuur laten wij uw bestaande dak intact. Alleen voor de dak opgang maken wij een doorgang voor een dakluik of dakopbouw.


Back to Index

Kan er ook op mijn dak een dakterras?

Als u een plat dak heeft is het eigenlijk altijd (technisch) mogelijk om een dakterras te bouwen.


Back to Index

Levert u ook maatwerk oplossingen in afwijkende maten?

Is een dakluik met echt glas ook in handmatige uitvoering beschikbaar?

Kan er zonwerend glas worden toegepast?

Ja, alle producten hebben standaard al een coating die zorgt voor reflectie van zonlicht.


Back to Index

Komt u altijd langs voordat u een offerte uitbrengt?

Heel vaak wel, wij kunnen u immers beter adviseren als we de situatie ter plaatse gezien hebben.


Back to Index

Krijg ik met veel verschillende mensen te maken voordat mijn dakterras af is en moet ik de bijkomende zaken allemaal zelf regelen?

Wij werken met een vast team welke zijn voorzien is van de benodigde kennis en vakmannen om het gehele project te kunnen realiseren. Mocht u andere werkzaamheden binnens- of buitenshuis willen verrichten nemen wij ook deze u graag uit handen. Hierdoor zal u maar één persoon hebben waarmee u communiceert en overlegd waardoor we de lijntjes kort kunnen houden.


Back to Index

Aan welke kwaliteit voldoet het opgeleverde werk?

De kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats, wij leveren een kwalitatief hoogstaand product en gebruiken zoveel mogelijk duurzaam merkmateriaal, zodat u lang plezier van ons werk zult hebben.


Back to Index

Kan ik zelf de vergunning voor mijn dakterras regelen?

U kunt natuurlijk uw eigen vergunning regelen, maar dit kan – als u niet vaker een vergunning aanvraagt – tijdrovend zijn met een geringe kans van slagen doordat u wellicht niet geheel op de hoogte bent van de huidige regelgeving. Onze constructeur is op dit gebied zeer ervaren. Hij kan snel inschatten wat uw kansen zijn en welke aanvraag de meeste kans maakt om goedgekeurd te worden door de gemeente.


Back to Index

Waar werken jullie?

Wij plaatsen dakterrassen, hekwerken en Franse balkonhekken door heel Nederland. In Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Tilburg, Almere, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Arnhem, Haarlem, Haarlemmermeer, Enschede, Amersfoort, Zaanstad, ‘s-Hertogenbosch (Den Bosch), Zwolle, Leeuwarden, Gouda, Zoetermeer, Leiden, Maastricht, Middelburg, Ede, Dordrecht, Westland, Alphen aan den Rijn, Alkmaar, Emmen, Delft, Venlo, Deventer, Assen, Venlo, Helmond, Oss, Amstelveen, Purmerend, Hilversum, Sittard-Geleen, Hoeksche Waard, Hengelo, Schiedam, Leidschendam-Voorburg, Roosendaal, Hoorn, Vlaardingen, Almelo, Bergen op Zoom, Velsen, Veenendaal, Capelle aan den IJssel, Zeist, Katwijk, Stichtse Vecht, Nieuwegein, Roermond, Doetinchem, Rijswijk, Oosterhout, Den Helder, Hoogeveen, Kampen, Terneuzen, Woerden, Heerenveen, Weert, Houten, Waalwijk, Harderwijk, Barendrecht, Zutphen tot en met Lelystad.


Back to Index

Is het overzicht van veelgestelde vragen over aluminium hekwerken en dakterrassen toereikend geweest voor u? Laat ons dit weten, wij maken graag kennis met u! Bekijk ons filmpje kijk direct op YouTube door hier te klikken.